RV Scaldis nieuws

Nieuws

24 Apr 2018

Scaldisploeg volbrengt succesvol de Hart van Holland roeimarathon.


Voor het eerst heeft een roeiploeg van Scaldis, bestaande uit Helma, Ad, Charlie, Johan, Hendrik en Kees, zaterdag de Hart van Holland roeimarathon volbracht. De HvH is een marathon over ruim 90 kilometer door het groene hart van Utrecht.  Van Utrecht via Breukelen, Uithoorn, Oudekerk aan de Amstel, Abcoude terug naar Utrecht, over het mooie roeiwater van o.a. de Vecht en de Amstel.

 

Categorie: General
Foto HVH.jpg

Onder ideale omstandigheden, 22 graden, zonnetje en een licht briesje genoten we van de afwisselende omgeving van het groene hart van Nederland.

Het idee om deel te nemen aan een 1daagse roeimarathon is ontstaan nadat er binnen Scaldis dit jaar geen ploeg voor de 11 stedentocht op de been kon worden gebracht. Daarom waren we opzoek naar een andere roei uitdaging. Dat is de HvH zeker. Binnen een tijdsbestek van 10 uur in een C2x, ruim 90 kilometer roeien met een bemanning van maximaal 6 roeiers. Dit maakt de HvH zwaarder dan de 11 steden waar het toegestaan is met 12 roeiers deel te nemen.

Als nieuwkomer binnen het marathon roeien was het ons belangrijkste doel om binnen de gestelde tijd te finishen. Dit lukte ruimschoots. Door de ruime 11 steden ervaring binnen de ploeg en de betrouwbare C2x Herman Dorgelo verliep het nemen van de hindernissen zoals smalle en lage bruggen, een woelige Amstel en de klotsbak van het Amsterdam-Rijnkanaal voorspoedig en bereikte we na 7 ½ uur de finish.

Als ploeg hebben we de smaak van het marathon roeien te pakken en hebben we al plannen voor deelname aan meer marathons dit en volgend jaar.

Bij deze dank aan URV Viking voor de prima organisatie, het vele goede werk van de vrijwilligers en de uitstekende maaltijd na afloop.

 uitslagen  (tijd gemeten over 4 etappes van totaal 74,22 km)  + route

Hart van Holland