Za 29 Augustus Open Dag
RV Scaldis nieuws

Nieuws

14 okt 2019

Abeelenrace Blik voor Jeugd dubbel 2, dames skiff en MixC4*


Zaterdag 12 oktober vond de jaarlijkse Abeelenrace plaats. 12 Scaldis leden starten met 9 boten voor net als vorig jaar de 5,5 km van Veere naar Middelburg. Over het weer kunnen we kort zijn. We hadden 1 bui maar hij duurde wel de hele dag:) Het voordeel was wel dat er weinig tot geen wind stond.

Categorie: General
Abeelenrace blik.jpg

Winst was er voor Joris & Renzo in de dubbel twee en zelf een tweede blik omdat ze de snelste jeugdploeg allover waren. Als je de tijden ziet die ze samen hebben geroeid maar ook de tijd van Renzo in zijn skiff dan blijkt dat ze enorme stappen hebben gemaakt in boot snelheid. Volgend jaar wellicht de volledige afstand. Top gedaan jongens, Scaldis is Trots op jullie.

Ellen starte in de eerste heat in de Mix2x met Sam van roeivereniging de Binnenmaas ondanks dat er een prima tijd is gevaren net geen winst voor dit duo. Zoals vorige week in Tilburg starte Ellen weer 2 maal. In blok 2 liet ze zien dat er maar haar conditie niets mis is. In de dames skiff was ze 30 seconden sneller dan nummer 2. Prima resultaat en tevens blik nummer 70 in de afgelopen 10 jaar. Gefeliciteerd!

Anja, Willemien, Jan Tjeerd, Lodewijk en stuurman Albert starten in het mixC4* veld. In de Dee wisten zij hun eerste blik binnen te halen. Vandaag blijkt  ook dat deze ploeg progressie heeft gemaakt door veel sneller te roeien dan in een eerdere deelname aan de Abeelenrace. Hartelijk GEFELICITEERD met dit mooie resultaat. (correctie van de uitslagen volgt z.s.m.)

Maria & Paulien hebben zich dit jaar al heel vroeg opgeven voor deze leuke wedstrijd. Helaas weinig kunnen trainen. Top dat jullie er wel bij waren. Goed gedaan.

Het grootste veld was de herenskiff met 10 deelnemers hierin werd Tamar vierde in een mooie tijd. Hans was de hekkensluiter.

Tenslotte was er op het laatste moment nog een spontane actie van Tamar en Hans om vanuit het niets in de dubbel twee te starten. Goed voor een derde plek in een veld van zes. Tamar bedankt ik heb enorm genoten en weer veel bijgeleerd.

Uitslagen werkelijk          Uitslag na correctie

Scaldis Blikkenklassement

Nog zin om zelf een wedstrijd te starten:

Za 9 november Lingebokaal Leerdam

Zo 17 november Suikerrace Roosendaal

ZO 1 december Beatrix Winter Race Eindhoven    inschrijven via: wedstrijdcommissaris@rvscaldis.nl