Za 29 Augustus Open Dag
RV Scaldis nieuws

Nieuws

1 mrt 2020

Ellen, Ronald de W en Hans roeien Brugge Boat Race 2020


Zaterdag 29 februari wordt de wedtrijd vanwege de wind afgelast. Zondagmorgen wordt pas beslist of er wel geroeid kan worden. Vol goede verwachting vertrekken we zondag morgen met windkracht zes richting Brugge. Gaat het wel of niet door. Dat is de vraag.

Categorie: General
IMG_0451a.jpg

Toen we om 8u30 in Brugge arriveerden scheen de zon ons tegemoet en lag het Waggelwater er rustig bij. Vanwege 20 achten die op zaterdag niet konden starten en nu vanmorgen wel mee doen in ons blok moeten we snel het water op. Tijdens het oproeien steekt de wind steeds meer op. En als we starten staat er een windkracht 6 mee. Dit in combinatie met een flinke stroom tegen zorgt voor vervelende punt golven. Naar het einde van de race valt de wind gelukkig behoorlijk terug

Ellen start mix2x met Marnix (VVR Gent) en Ronald en Hans in een Heren 2x. Bij de masters worden alle geroeide tijden gecorrigeerd op leeftijd en boottype. Foto's

De eerste wedstrijd van het jaar was een mooi leer moment. Hopelijk komende zaterdag tijdens onze Ganzeregatta iets rustiger water :) 

Reactie Orginisatie,

De 26ste editie van de Brugge Boat Race is tot een succesvolle einde gekomen na twee dagen van spanning over de ruwe weersomstandigheden, veel sportieve inzet en de grote inspanningen van een prachtig team van vrijwilligers om ervoor te zorgen dat de roeiers die vanuit 7 landen naar Brugge kwamen er toch konden racen.
In de wedstrijden van vandaag hebben 23 achten, die gisteren niet konden racen vanwege het slechte weer, zich uiteindelijk toch kunnen meten aan elkaar en van goede race-omstandigheden kunnen genieten. Ook alle andere kortere boten roeiden hun wedstrijd uit en zo kon het programma van zondag zonder veel haperingen afgewerkt worden.

Hartelijk dank en tot volgend jaar!