RV Scaldis nieuws

Nieuws

8 sep 2021

Zilveren Corné de Koning bij huldiging in Goes: ‘Die medaille geeft zo veel energie!,


GOES - Corné de Koning gaat deze dagen van huldiging naar huldiging. De inwoner van Kloetinge wordt enigszins geleefd na het behalen van de zilveren medaille op de Paralympics in Tokio. ,,Maar dat is niet erg”, gaf hij woensdag na een eerbetoon in Goes aan. ,,Elke keer als er weer een happening is en ik die plak om mijn nek mag hangen, voel ik die euforie weer. Natuurlijk heb ik nog niet veel rust gehad na Tokio. Ik merk dat ik nog enigszins gejaagd ben en in een ritme zit van presteren en alsmaar doorgaan. Vermoeiend is het niet, hoor. Ik merk juist dat die medaille me heel veel energie geeft.”  foto's

Categorie: General
Screenshot_20210910-114507_Facebook.jpg

Dinsdag had hij ,,drie huldigingen in één ruk”. Achtereenvolgend waren er toen feestjes bij het ministerie van VWS, sportkoepel NOC*NSF én koning Willem-Alexander, die hij voor het eerst ontmoette. ,,Twee koningen op één plaatje”, grapte de Kloetinger, die met alle andere medaillewinnaars en het staatshoofd op de foto werd gezet. En gistermiddag volgde er ook nog eens een huldeblijk op de Grote Markt van Goes. Roeivereniging Scaldis, waar hij lid van is, had burgemeester Margo Mulder uitgenodigd om hem toe te spreken. De Koning: ,,Het is fantastisch om te zien dat al die mensen hier staan, speciaal voor mij. Dat doet mij echt heel veel.”

‘Leve De Koning’

Die mensen – voornamelijk leden van Scaldis en collega’s en cliënten van Stichting Gors – hadden spandoeken gemaakt voor De Koning en zongen ‘Leve De Koning, leve De Koning, leve Corné de Koning’. Gert van der Slikke, de voorzitter van de roeiclub, stelde dat het paralympisch zilver er niet vanzelf was gekomen. ,,Ik zie het nog voor me hoe Corné afgelopen winter, met de deur wijd open en het zweet van zijn voorhoofd gutsend, op de ergometer aan het trainen was. En later, toen dat weer mogelijk was, zag je hem op het kanaal. Corné heeft er heel hard voor gewerkt. Wijn ontzettend trots op hem. Hoeveel Zeeuwen kunnen er nu zeggen dat ze met zilver zijn teruggekomen uit Tokio?”

Held binnen de gemeente

Ook burgemeester Mulder was vol trots. ,,Ik ben heel blij dat we zo’n held binnen onze gemeente hebben”, gaf ze aan. ,,Corné, je hebt Goes als sportstad op de kaart gezet en bent een voorbeeld voor vele anderen. Ik denk dat niet alleen de jeugdleden van Scaldis zo naar je kijken, maar ook veel andere kinderen in Nederland. Er zijn waarschijnlijk nog heel veel meer jonge mensen die een stiekeme droom hebben om een keer een medaille te winnen op zo’n podium. Jij hebt laten zien dat dat kan, met heel veel doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline. Ik weet dat jij jezelf heel veel ontzegd hebt om zover te komen.”

Hoewel De Koning het stralende middelpunt was in de huldiging, was hij er ook een beetje beduusd van. Mensen wilden met hem op de foto en even de medaille voelen. ,,Er gebeurt nu wel veel”, gaf hij toe. ,,Maar ik merk al wel dat het langzaam ietsje rustiger wordt. En het besef dat ik in Tokio iets heel moois heb gedaan, komt in vlagen. Ik denk dat ik de komende dagen wel een keer de tijd krijg om echt stil te staan bij wat ik allemaal heb meegemaakt.”

Roeland van Vliet 08-09-21, 20:13 Bron: PZC

 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Goes Bewegen (@goesbewegen)