RV Scaldis nieuws

Nieuws

1 apr 2022

Meer dan 20 aanmeldingen op Open Dagen


Jullie hebben belangstelling getoond voor het lidmaatschap van roeivereniging Scaldis. Dat is leuk en wij gaan ons best doen om jullie je de roeitechniek eigen te laten maken. Dat lijkt gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt gemiddeld toch een 20-tal lessen noodzakelijk te zijn om het niveau te bereiken waarmee je zelfstandig het water op kunt. Aan het eind van de cursus is er een examen en bij goed gevolg krijg je een sleutel van gebouw en loods en kun je roeien wanneer je wilt.

 

Categorie: General
Hemus-jeugdcoaching.jpg

Het aantal belangstellenden is groot. Daarom hebben we besloten tot een extra instructiemoment. Er zijn nu 5 instructiemomenten per week. Vier z.g. reguliere momenten: ma, di, wo, za. Op donderdagochtend wordt de cursus ook gegeven, maar dan wordt wat meer tijd genomen en is het tempo i.h.a. wat trager.

We willen de cursus graag voor de zomervakantie afronden en daarom is het noodzakelijk dat je gemiddeld 2 momenten per week hiervoor vrijmaakt. We geven de cursus op

  • Ma-, di- en wo-avond:   19.00 h (18.45 h aanwezig voor de indeling)
  • Za-ochtend:                      11.15 h (11.00 h aanwezig voor de indeling)
  • Do-ochtend:                     9.00 tot 12.00 h

 

Het is gemakkelijk en ook overzichtelijk voor jezelf als je 2 vaste momenten kiest.

We werken met een kalender, die hangt op het prikbord in het paviljoen. Daarop kun je aangeven wanneer je er bent. Liefst een paar weken van tevoren, omdat wij de begeleiding aanpassen aan het aantal cursisten. Als je een keer niet op je vaste uurtje kunt, is dat niet erg. Omdat er 5 cursusmomenten per week zijn, is er meestal wel een oplossing te vinden om toch aan gemiddeld 2x per week te komen. Korte vakanties zijn ook geen probleem, omdat de lesperiode meer dan 10 weken beslaat.

 

Ik stuur de kalender mee en ik vraag jullie deze alvast voor de eerste 3 weken in te vullen en mij p.o. terug te sturen. Mocht je niet zeker zijn over een datum, dan is dat geen probleem, omdat je altijd nog kunt veranderen. Wij hebben de verdeling over de data nodig om voor adequate begeleiding te kunnen zorgen. We beginnen volgende week al, dus reageer aub snel, dan hebben wij nog tijd om de eerste week rond te krijgen.

Kies sportkleding die strak rond het lijf zit. De sportschoenen die je gebruikt, mogen niet een te brede hak hebben, zoals veel loopschoenen. Die passen niet altijd in het voetenboord van de boot.

Je mag drie lessen gratis meedoen, maar dan moet je beslissen of je lid wordt. Je krijgt dus ruim de gelegenheid om te ontdekken of de roeisport echt iets voor je is.

Hartelijke groeten en hopelijk tot volgende week.

Peter Dirkson,

Coördinator instructie niveau 1