Za 29 Augustus Open Dag
RV Scaldis nieuws

Nieuws

6 okt 2019

Scaldis blikt op 16e Moordregatta


Zaterdag 5 oktober roeiden Ellen en Hans de jaarlijkse Moordregatta in Tilburg. Het wedstrijdparcours is  6,5 km over het Wilhelminakanaal vanaf de start bij de sluis in Haghorst tot aan de finish in Hilvarenbeek. Ellen heeft met haar winst in het dames skiffveld de eer van Scaldis hoog gehouden.

Categorie: General
Moordregatta 2019.jpg

Na het afladen en in elkaar zetten van de boot, de mooie paddestoelen op de foto gezet. Daarna tijdens de thee het wedstrijdplan besproken voor de eerste heat. Ellen start in het skiffveld wat uit vier roeisters bestaat. Zij start als derde van de vier. Zoals als bij iedere race is het belangrijk om je krachten goed te verdelen. Het advies is om de eerste 4,5 km een vrij vlak wedstrijdtempo aan te houden om de laatste 2 km verder uit te kunnen bouwen. 

Vanwege het open gebroken fietspad fietst de coach dit jaar niet mee. Die zag op de finish Scaldis als eerste binnen komen. 31 seconden voor nummer 2. Goed gedaan! Eerste blik binnen.

Voor het tweede blok starten we samen met Mirjam, Marnix en stuurman Olivier van VVR uit Gent in een mixC4* helaas hebben we maar 1 tegenstander. Dus kans op blik is er niet. Echter start er wel een Heren C4* voor ons. En het doel wordt om die in te gaan halen. We vertrekken als de brandweer. De gps aan boord geeft 15 km per uur aan. Na 2,5 km heeft onze stuurman aan dat we inlopen op de heren. Die geven zich echter niet zo maar gewonnen. Voor de eerste brug halen we ze net niet in maar onze stuurman moedigt ons aan en 500 meter verder varen opzij van de heren vier. Die blijven goed tegenstand bieden. Maar uiteindelijk komen we er van los een passeren als eerste de tweede brug. Vervolgens de roeibaan over. Wat loopt de boot heerlijk door. We hopen tegen beterweten in dat het Heren en Mix veld wordt samen gevoegd. Of wellicht op een eervolle vermelding. Helaas geen blik maar wel de snelste C boot met een gemiddelde van 14,6 km per uur. En het belangrijkste. Enorm veel plezier gehad.

De opzet van de Moordregatta is momenteel erg leuk en zeker de moeite waard voor meer Scaldis leden. Jong en Oud. Er is prijs voor de snelste roeiers en prijs gecorrigeerd op leeftijd. Iets voor volgend jaar?

Uitslagen

Volgende week zaterdag starten we bij onze buren in Middelburg. De Abeelenrace. Scaldis start hier met een J2x, J1x, C4*, D2x, H1x, H1x, H2x, Mix2x en een D1x. Wie halen er dit jaar de blikken binnen. Onze jeugdroeiers hebben na Terneuzen de smaak goed te pakken. Kan Tamar het zware skiff veld aan? Wordt het de D2x of de C4*. Of gaat Ellen het 70e blik in 10 jaar Scaldis Scoren? 

De Abeelenrace meefietsen is moeilijk want net als vorig jaar is de start weer in Veere.