RV Scaldis nieuws

Nieuws

20 Feb 2022

Markcompetitie zaterdag 12 februari 2022


Het is zaterdagochtend 07:30 als ik de restjes ijs van de voorruit krab. Wanneer ik in Breda arriveer en richting clubhuis loop zie ik net een auto het terrein opdraaien met daarachter een bekende botenwagen. Reünie van onze gouden Hazewinkel mix4x met Harald en Sam van de Binnenmaas, Ellen van Scaldis en ondergetekende.

Categorie: General
Markcompetitie 2022.jpg

In een vlot tempootje zetten we de riggers aan de boot, en als het vlot dicht gaat zitten wij precies op het water. We hebben 5 km de tijd om een gat van een paar jaar niet samen roeien te dichten. Het opzetje in de warming-up tegen een skiffeur van Dudok is niet erg hoopvol, want hij blijft er netjes naast. Zo spontaan als het plan ontstond om vandaag aan de start te verschijnen, zo even spontaan draai ik vlak voor de start de vleugelmoer van het voetenstuurtje los, om deze nog snel even bij te stellen. Op goed geluk. Hans van Scaldis doet ook mee, in de verte zie ik hem een mooie foto van ons maken. Hij mag voor de gelegenheid in een skiff van de Binnenmaas roeien.

De race zelf gaat als vanouds. Ellen met haar ritmische slagtempo, de mannen in het middenschip en ik op boeg om de boot recht over de Mark te loodsen. Al na honderd meter halen we de eerste boot in, die de kant in is gevaren. Even later verliest Harald een riem, iets met koude vingers, maar we kunnen door zonder snelheid te verliezen. Welke vier deed dat kunstje ook alweer nog meer? Na ongeveer 3 kilometer komen we puntje-kontje met een 2x waar we ons met een opzetje voorbij trappen. De finish laat lang op zich wachten voor  onze niet-meer-aan-wedstijden gewende lijven.

Als de boot weer is afgeriggerd en we onder het genot van een kopje koffie staan bij te kletsen blijkt dat we best leuk meegedaan hebben. Omgerekend bij het beste kwart en absoluut zelfs de tweede snelste tijd van de dag.

Deze ijskoude zonnige ochtend had niet beter gekund. Op naar de volgende!

Hilde

 

Zaterdag familie is weer terug!

Na bijna 2 jaar was hij weer terug een Markcompetitie in de echte stijl. Dus niet alleen in skiffs, of alleen Breda roeiers, of een carrousel evenement. Nee, een echte met alle boten, ook van verenigen buiten Breda. Wij hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt om een echte klassieke dubbelvier op te tuigen samen met Ellen (Scaldis) en Hilde (RV de hertog). Dit was de bootsamenstelling waarmee de WK masters mix in België wonnen! Dus op een koude zaterdag ochtend, maar met weinig wind en een heerlijk zonnetje was het eindelijk weer eens zo ver, gezellig met zijn 4’ren in de boot. Hans van Scaldis roeide in de skiff, dus het was weer druk bezet.

Op het water voelde het meteen goed, maar dat kan natuurlijk ook aan het windje mee hebben gelegen. De wedstrijd mochten we starten met startnummer 5 en gelukkig voor ons zocht nummer 4 direct na de start al het riet op dus daar waren we meteen omheen. Vervolgens op jacht naar nummer 3. Hier hadden we het hele rechte stuk voor nodig, maar toen kwamen toch de eerste sporen in het water dat we een boot aan het naderen waren. Een paar opzetjes van 10 en we waren ook daar voorbij. Toen begon echter bij ons de tank ook wel iets leeg te raken, maar bij de finish nog even helemaal leeg gesprint.

Uiteindelijk de tweede roeitijd en een achtste plek op correctie van de 37 boten. Maar daar ging het deze editie natuurlijk niet om. Het was weer terug de gezelligheid van de zaterdag familie!

Harald & Sam

Foto's

https://www.roeiverenigingbreda.nl/2014-11-24-17-14-11/wedstrijden/152-markcompetitie/1731-markcompetitie-februari-wintersport-op-de-mark