RV Scaldis nieuws

Nieuws

27 Jul 2010

Zeeroeien


We gaan weerzeeroeien bij Scaldis!

Van 28 juli toten met 8 augustus a.s. heeft Scaldis de zeeroeiboot van de KoninklijkeDordtsche Roei & Zeil Vereniging kunnen huren.

Categorie: General
De Commissie Zeeroeien, bestaande uit Robert de Bourgraaf en ondergetekende, maakt op dit moment plannen om een aantal tochtjes te maken op de Oosterschelde. Wij denken daarbij b.v. aan naar Colijnsplaat en terug; naar Zierikzee en terug; naar Yerseke en terug.
Wij proberen enkele tochten door de week, als ook in het weekend te organiseren.
Het spreekt vanzelf, dat wij met het plannen van de tocht rekening houden met het tij op de Ooosterschelde. Dat kan betekenen, dat de ene tocht 's ochtends start en een andere tocht pas 's middags.

Het aanbod van de tochten zal jullie bereiken via de e-mail.

En als spektakelstuk tot slot: op zondag 8 augustus a.s. van Scaldis naar Dordrecht. Dit is een tocht om de zeeroeiboot weer af te leveren in Dordrecht. Deze tocht van ongeveer 80 km wordt gevaren met 10 roeiers, 5 van de Dordtsche en 5 van Scaldis met een aantal tussenstops. Een volgauto met de lege trailer zal ons begeleiden. Voor deze tocht dien je de hele zondag te reserveren.

Voor de zeeroeitochten geldt, dat de roeiers roeiniveau 2 dienen te hebben én dienen te beschikken over een goede roeiconditie. Een van vijf roeiers dient ervaring te hebben om te sturen??/te navigeren?? op de Oosterschelde.

De Commissie Zeeroeien maakt een keuze uit de roeiers, die zich hebben aangemeld.

Uiteraard geldt voor de geplande tochten, dat het weer goed dient te zijn. De Commissie Zeeroeien bepaalt of een tocht al of niet doorgaat.

Er kan ook op ons huidige roeiwater gevaren worden met de zeeroeiboot op de volgende momenten. Een lid van de Commissie Zeeroeien is daarbij aanwezig. Voor deze roeitochtjes dien je roei- en stuurervaring te hebben in een C 4.

Zeeroeibootschema op Scaldisroeiwater:
Woensdag: 28 juli: 19.00 - 21.00 uur
Donderdag: 29 juli: 09.30 - 11.30 uur
Vrijdag 30 juli: 10.00 - 12.00 uur
Maandag 2 augustus: 10.0 0 - 12.00 uur
Woensdag 4 augustus: 19.00 - 21.00 uur
Donderdag 5 augustus: 09.30 - 11.30 uur
Vrijdag 6 augustus: 10.00 - 12.00 uur

Wij zijn nog op zoek naar een derde lid van de Commissie Zeeroeien. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ondergetekende.

Als je nu al belangstelling hebt voor een zeeroeitocht gedurende deze 12 dagen, dan kun je dat aan mij laten weten.

Als je nu al heel concrete belangstelling hebt voor de tocht van Goes naar Dordrecht, dan kun je dat ook nu al aan mij laten weten.

Wij hopen mooie Oosterscheldetochten!

Namens de Commissie Zeeroeien:


Wim Terporten

Telefoon: 0113-344427
E-mail: wterporten@zeelandnet.nl