RV Scaldis nieuws

Nieuws

29 Oct 2010

Para Regatta: feest voor aangepast wedstrijdroeiend Nederland


PDF    
 

Stralend weer, strakblauwe hemel, luchtballonnen in het zwerk, vlaai bij de inschrijving, gemotiveerde en soms zenuwachtige roeiers: het kon niet op. Dank zij een grote ploeg vrijwilligers die zorgden voor de baan, de boten, de tijdregistratie, de koffie en de lunchpakketten, enz. liep het geheel organisatorisch vlekkeloos.

Categorie: General
Ook de hulp van de KMA-kadetten en de mensen van de Reddingsbrigade deed niet onder. Er verschenen – twee aan twee -  12 ploegen aan de start van de 1000m-baan.
Er werd geroeid in C2 en C4 volgens de zogenaamde LTA-classificatie, d.w.z. de roeier gebruikt benen, rug en armen. Twee C2-ploegen roeiden in de TA-klasse, d.w.z. alleen met rug en armen ( vaste bank ).
RV Breda pakte 3 blikken: Christiaan Zuiderwijk en Andreas Wielenga in de LTA C2x+, Agmaja Kolman en Andreas Wielenga in de TA C2x+, Christiaan Zuiderwijk in de LTA C4x+.
De prijzen werden uitgereikt door Joke Davio, nieuwe medewerker van de KNRB, die zich gaat inzetten voor het aangepaste roeien.
In de pauze gaven Bas ven den Hoven ( TOR ) en Martijn Oudeman
(Nautilus ) een indrukwekkende presentatie over hun weg naar het goud op de World Transplant Games in Australië in 2009.
We kijken terug op een geslaagd evenement.

Via deze link: http://gallery.me.com/kaat9#100335 kunnen de foto's gedownload worden.



Bron: RV Breda