RV Scaldis nieuws

Nieuws

14 Nov 2010

't Slaeck Botendoop


Deze week is de nieuwe gladde vier geleverd. Jan Oldeheuvel heeft hem afgesteld en de dames vier die op 21 november aan de suikerrace deelnemen mochten hem zaterdagmorgen als eerste proberen. Deze boot is te vergelijken met de Kats Rack (die gerepareerd terug is) met dit verschil dat het maximale gewicht van de roeier 80 kg mag zijn. Kortom voor dames, jeugd en lichte pikken.

Categorie: General

De naam past in de lijn zo als die bij Scaldis gebruikelijk zijn voor onze boten:

1283  Kaart van 't Slaeck, een gedeelte van de rivier de Eendrecht en het ten westen daarvan gelegen terrein, mitsgaders van den Ouden doorgebroken en den nieuw ontworpen tragel tusschen Philipslandt en het land van Tolen, "sijnde relatyff tot het laetste verbael, gehouden bij de Ed. Heeren van de Clouse ende van den Velde, gecommitteerde uyt den Ed. Mo. Raede van Staete.... .", 90 mM. = 200 Putsche roeden (1 : 9042), door Iman de Waier, 1682, met latere bijwerking (door mr. J. Verheye van Citters) . 1 kaart, gehecht op een vel papier

De naam is helaas met een geintje direct veranderd in Slak. Laten we hopen dat dat "t Slaeck de vereniging veel plezier en het nodige blik opleverd.

foto's