RV Scaldis nieuws

Nieuws

28 Oct 2009

Koningsnummer Goudse Mijl 2009 gewonnen door Scaldis


De Goudse Mijl is een roeiwedstrijd ‘boord-aan-boord’ over 1609 meter (één mijl) op een vier-ploegenbaan en valt in de Row-categorie van de KNRB.
Categorie: General
De Mijl wordt georganiseerd door Roei- en zeilvereniging Gouda op de ’s-Gravenbroekse plas te Reeuwijk en staat bekend als een goed georganiseerde wedstrijd waar serieus gevaren wordt in een ontspannen en gastvrije omgeving.

Een roeiwedstrijd met mix2x als hoofdnummer trok vorige maand mijn aandacht. Het toeval wilde dat ik afgelopen weekend geen andere verplichtingen had en Ellen was direct akkoord.
Op het allerlaatste moment ingeschreven. Voor een veld met 11 concurrenten.
Drie voorwedstrijden, de winaars en de snelste nummer twee gaan door de finale. 
Ellen en ik hadden nog nooit een baanwedstrijd gedaan. En het was dan ook spannend om onze boot tegen de startplaats aan te leggen waar hij vast gehouden wordt. Toen begon de wind het feest te verpesten. Door te halen en te strijken kan ik met moeite de boeg op de wind houden. De starter geeft aan dat het vanwege de wind een snelle startprocedure wordt. Maakt u klaar…af!
We zijn vertrokken. Na 100 meter knallen we met onze riemen op de eerste boeibal (zou ons nog twee keer overkomen) en liggen we achter onze concurrenten. Tot overmaat van ramp volgt er ook nog een gigantische mis slag. Maar we beginnen de goede cadans te vinden en we beseffen dat het een alles of niets spel is. Halverwege ligt alleen de boot van Ossa nog twee lengtes voor. In mijn ooghoeken zie ik dat we inlopen en geven we alles wat we in ons hebben. Helaas op de finish zitten we er naast maar komen net 2 seconden te kort. Zijn we hier voor naar Reeuwijk gekomen?
Een half uur later blijkt dat via een groot computerscherm in het paviljoen dat we na Ossa de snelste tijd hebben. Op naar de finale. Twee boten van Asopos één van Ossa en één van Scaldis.
Tijdens het oproeien wakker de zuidwester wind aan tot vlagen windkracht 5. Toch gaat de start veel beter dan in de voorronde. Wederom de traagste start maar na 400 meter voeren we het veld aan. Alleen de boot van Ossa weet op een boot lengte te volgen. Het gaat lekker goede cadans maar de focus op de tegenstander is enorm. Gaan we het houden of komen zij nog met een reuze eindsprint. We schieten snel op de finish af en de toeter klinkt als muziek in de oren. Het is ons gelukt. Anders dan in achtervolging wedstrijden weet je hier het resultaat direct.

Na het opladen van de botenwagen en een heerlijke douche begint de prijsuitreiking. Na de clubliederen van Proteus, Asopos en Njord. Mochten wij ons blik in ontvangst nemen. Samen met twee sweatshirts met het opdruk Winnaars Goudse Mijl 2009 Mix2x. 

Super dag!

Hans