RV Scaldis nieuws

Nieuws

13 Jun 2010

Scaldis dames4 maken indruk tijdens 11e Dommelregatta.


De dames4 met Marjolijn, Marieke, Hilde, Ellen en stuurvrouw Mattanja zetten zondagmiddag een prima prestatie neer in Den Bosch.
Categorie: General
Ze legden de afstand van 7,5 kilometer op de Dommel in 30min20sec af, bijna15 km p/u. Goed voor een tweede plaats in hun veld. 

Verdere Scaldisdeelnemers waren; 
H1x     Robert             35min35sec 
H1x     Hans                32min14sec 
Mix2x  Ellen/Hans       31min45sec

Een sfeerimpressie vindt je op onderstaande link;



Dommelregatta, ondanks naderend onweereen groot succes!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zondag 6 juni 2010 werd voor de 11e keer de DommelRegattageorganiseerd door Roeivereniging de Hertog uit ‘s-Hertogenbosch. Ondanks hetdreigende weer konden de ruim 80 deelnemende ploegen de wedstrijd uitroeien.Uiteindelijk bleek Roeivereniging Breda de overall beste roeiploeg en gingenzij met de ‘Slagh van Lekkerbeetjebokaal' aan de haal. Dit jaar kon deorganisatie gebruik maken van het nieuwe clubhuis aan de Citadellaan in's-Hertogenbosch.

Weeromstandigheden

De weeromstandigheden waren erg zwaar dit jaar door de hoge temperaturen en dehoge luchtvochtigheid was het zwoegen voor de deelnemende teams. Dit had echtergeen weerslag op de roeitijden. De ploegen bereikten de finish met lutteleseconden verschil. Het dreigende onweer had gelukkig geen invloed op hetverloop van de wedstrijd, maar was voor de organisatie wel continue een puntvan aandacht. Ook dit jaar genoten veel toeschouwers van de spannende racetussen Sint-Michielsgestel en 's-Hertogenbosch.

Uiteindelijk won Roeivereniging Breda de Slagh van Lekkerbeetjenbokaal; deprijs voor de vereniging die overall het beste heeft gepresteerd. Doordat ditjaar voor het eerst ook een correctiefactor werd toegepast was er ook voor desnelste roeier of team een extra prijs. Hans van Engen van Roeivereniging Bredawon een Bossche Kont (de grootste Bossche Bol). De voorlopige uitslag kunt uvinden op www.dommelregatta.nl/uitslagen/uitslagen-2010