RV Scaldis nieuws

Nieuws

Algemeen

Pagina 1 van 62  > >>

Geplaatst : 23 nov 2020 | Categorie: General
Website.jpg

De Herman Dorgelo, de Kromvliet en de bemanning genieten van deze mooie maandagmorgen met veel zon en bijna geen wind. Donderdagmorgen 26 november met dank aan Erica, Edy en Wim in de mist op de foto en op het weerbericht. Ook nog een aantal foto's voor ons vlot van Mattie en Ben.

Geplaatst : 6 nov 2020 | Categorie: General
C3 in corona tijd 2020KLEIN.jpg

Hierbij het schema voor a.s. 3 weken boegroeien.

Week 46         Week 47    Week 48

- Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met jullie wensen, iedereen kan ongeveer 4x ingepland worden.

- De boegroeier bepaalt of er in de gegeven weersomstandigheden geroeid kan worden, en laat dit de ’slagroeier’ weten.

- Mocht je verhinderd zijn, of, nb corona, jezelf niet goed voelen, wil je dan zelf je collega-roeier waarschuwen? Liever nog: wil je dan zelf met iemand ruilen?

Uiteraard staat het ieder vrij om te ruilen!!

Geplaatst : 22 okt 2020 | Categorie: General
Wintertijd2017.jpg

Komend weekend wordt de klok weer een uur teruggezet en zijn we de wintertijd in gegaan. Ondanks dat roeien een relatief ongevaarlijke en weinig blessure gevoelige sport is willen we jullie attenderen op wat veiligheidsaspecten nu de weersomstandigheden grimmiger zijn en het onder andere vroeg donker en kouder is.

Geplaatst : 14 okt 2020 | Categorie: General
Update Corona.jpg

Scaldis volgt de corona richtlijnen van de KNRB en NOC*NSF. De KNRB heeft zojuist het volgende gemeld:

Naar aanleiding van de persconferentie waarin vanavond aangescherpte maatregelen zijn aangekondigd, is duidelijk dat de roeisport in de basis terug gaat naar STADIUM 2. Een afwijking ten opzichte van 11 mei is de leeftijdsgrens. Roeien in een meerpersoonsboot is toegestaan tot en met 18 jaar.

 

Geplaatst : 11 okt 2020 | Categorie: General
Europees Kampioen 2020.jpg

Achtmaal goud, eenmaal zilver en tweemaal brons Zelden heeft een roeiland zo gedomineerd op een Europees kampioenschap als Nederland tijdens de afgelopen regatta in Poznan. Op het kalme Poolse water raasden maar liefst acht boten naar het goud. Hoe bijzonder de prestatie van het Aegon Nationaal RoeiTeam is, blijkt uit het volgende: waar de Oranje-roeiers sinds 2007 tot aan het huidige ’slechts’ zes Europese titels veroverden, daar leverde het EK met acht Europese kampioenen een daverende goudjacht op.

Geplaatst : 8 okt 2020 | Categorie: General
Corné 2x.jpg

De kans is groot dat Corné de Koning één van de eerste Europees kampioenen pararoeien ooit wordt. Bij de titelstrijd van komend weekeinde in Poznan, waar de Goesenaar samen met Annika van der Meer aan meedoet, is de concurrentie namelijk klein. ,,Het is jammer dat de Engelsen er niet zijn”, zegt hij. ,,Juist tegen hen hebben we nog iets recht te zetten.”
Geplaatst : 29 sep 2020 | Categorie: General
IMG-20200929-WA0002.jpg

Het kabinet heeft gisteravond de maatregelen rond Corona verscherpt. Voor onze vereniging is de belangrijkste verandering dat de kantine met ingang van dinsdagavond 29 september wordt gesloten. Dat is vervelend, maar het goede nieuws is dat het roeien zelf wel door kan. Laten we daar met elkaar van genieten en elkaar scherp houden op Coronaveilig roeien; zo houden we hopelijk de boten in het water.

 

Geplaatst : 11 sep 2020 | Categorie: General

Hoe leer je roeien? Bekijk deze leerzame fiilmpjes van de KNRB.

Geplaatst : 3 sep 2020 | Categorie: General
Examen Nienke, Anne Marie.jpg

Dinsdag 2 september hebben Peter & Tamar namens de examen-commissie met succes Skiff 2 afgenomen voor Anne Marie en Nienke. Foto's  Op de foto's zijn ook de midweek roeiers te zien die op deze mooie dag op het Grevelingenmeer hebben geroeid.

Geplaatst : 21 aug 2020 | Categorie: General
ba7ee35f-nationale-roeiweek-facebookformatzonderlogo.jpg

Op zoek naar een buitensport? Scaldis heeft het mooiste uitzicht van Goes! Goese Roeivereniging Scaldis biedt een breed scala aan roeimogelijkheden: van ons thuiswater naar het Sas, toertochten in het land tot zee-roeien op de Oosterschelde.   Voor wie? Voor iedereen die houdt van bewegen in de open lucht. Wij zijn een vereniging met een brede samenstelling: van tieners tot 80plussers, beginners tot wedstrijdroeiers, mensen met een lichamelijke of mentale beperking en jij!  Je leert bij ons onder begeleiding van ervaren instructeurs de beginselen van de roeisport.
Mededelingen van het Bestuur