RV Scaldis nieuws

Nieuws

Algemeen

Pagina 1 van 65  > >>

Geplaatst : 26 mei 2022 | Categorie: General
klein bestand voor site.jpg

Op Hemelvaartsdag 26 mei 7 uur is het dan eindelijk weer zover. Na corona mogen we weer gezamenlijk dauwroeien. De weer goden zijn ons goed gezind een heerlijk zonnetje boven ons kanaal. Foto's

Geplaatst : 17 mei 2022 | Categorie: General
collage corne 40%.jpg

Succesvolle start van het seizoen. 2x winst in de skiff op de Internationale Pararowing Regatta Gavirate, Italië. Als bonus een mogen racen in de dubbel2 met de Australische wereldkampioene. Met 0 meter gezamenlijke roei geschiedenis, een geweldige ervaring snelheid en kracht te ervaren zoals nooit te voren! 

Geplaatst : 4 mei 2022 | Categorie: General
Dutch Coastal Rowing.jpg

 Op 15 mei a.s. wordt bij de Goese roeivereniging Scaldis (www.rvscaldis.nl) een introductiemiddag georganiseerd door de Dutch Coastal Rowing (DCR) vereniging. Alle roeiers zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom voor nadere informatie en om ervaring(en) op te doen met het coastal roeien.

Geplaatst : 1 mei 2022 | Categorie: General
Naamloos.jpg

Dit zijn bijna synoniemen sinds 2007! Al jaren lang wordt op Hemelvaartsdag op 07.00 uur geroeid en daarna wordt gezamenlijk ontbeten met ook al weer de traditionele gebakken eieren met spek. Van belang is om te zeggen, dat ook de tonijnsalades, het vers geperste sinaasappelsap en de fantastische verse fruitsalade beroemd aan het worden zijn. Wij hebben binnen gegeten, maar ook buiten badend in een warme ochtendzon. Foto's dauwroeien 2017

Geplaatst : 5 apr 2022 | Categorie: General
012621sjaanBestuursleden-gevonden.jpg

In de Algemene Leden Vergadering van 5 april is het nieuwe bestuur gekozen. Even voorstellen: José van der Kaaij (Voorzitter), Harry Steffes (Secretaris), Carla Michielsen (Penningmeester), Kees Wimmers (Commissaris roeien) en Jan Paul Berger (Commissaris Matriaal en gebouwen)

 

Geplaatst : 1 apr 2022 | Categorie: General
Hemus-jeugdcoaching.jpg

Jullie hebben belangstelling getoond voor het lidmaatschap van roeivereniging Scaldis. Dat is leuk en wij gaan ons best doen om jullie je de roeitechniek eigen te laten maken. Dat lijkt gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt gemiddeld toch een 20-tal lessen noodzakelijk te zijn om het niveau te bereiken waarmee je zelfstandig het water op kunt. Aan het eind van de cursus is er een examen en bij goed gevolg krijg je een sleutel van gebouw en loods en kun je roeien wanneer je wilt.

 

Geplaatst : 28 mrt 2022 | Categorie: General
Skiffhead2022.jpg

Scaldis in actie op 70ste editie Skiffhead te Amsterdam

Op een zonnige, maar winderige zondag 27 maart zijn Simone en Tamàr gestart op de Skiffhead.

De wedstrijd van 7,5km moest met voornamelijk tegenwind worden afgelegd. Voor beide deelnemers dus hard aan de bak.

Daar het de eerste post Covid Skiffhead is, werden alle roeiers volgens loting ingedeeld. Normaliter starten degenen in startvolgorde van uitslag van voorgaande jaren en overige op basis van loting. Hierdoor waren de verschillen tussen de honderden roeiers wat groter en was het een mooi spektakel met veel inhaalmanoeuvres.

Simone roeide in de ochtend een mooie race en werd 23e van de 46 deelnemers.
Tamàr kwam in de middag in actie en werd 29e van de 94 deelnemers.

Volgend jaar hopelijk weer met meer Scaldis rood aan de start!

Geplaatst : 11 mrt 2022 | Categorie: General
Diploma RC2.jpg

Nog even en dan begint de cursus niveau 1 weer. Gelukkig onder minder moeilijke omstandigheden dan vorig jaar. We weten natuurlijk nog niet hoeveel kandidaten we zullen krijgen, maar hopelijk zijn dat er veel. En in dat geval zijn er ook veel instructeurs en bijroeiers (zeker in het begin) nodig. We vragen jullie daar over na te denken en aan ons te laten weten of je mee wilt doen. De instructiemomenten zijn als voorgaande jaren: maandag- en woensdagavond, donderdagochtend  en zaterdagochtend. We zijn al blij als jullie je één moment per week beschikbaar willen stellen. We werken weer met een kalender, dus als je een keertje niet kan, is dat geen enkel probleem.

 

Geplaatst : 3 mrt 2022 | Categorie: General
20220303_115758.jpg

Bent u geïnteresseerd in een fijne buitensport??? Kom dan kennis maken met onze vereniging!
Goese Roeivereniging Scaldis biedt een breed scala aan roeimogelijkheden. Alle leeftijden van tieners tot 50plussers, getrainde, fitte en minder fitte, maar ook mensen met een lichamelijke of mentale beperking kunnen bij ons terecht. 

Geplaatst : 24 feb 2022 | Categorie: General
7b3a0b40-5670-33cc-b7dd-4a9555ae8a30.jpg

Anne Terpstra, Milan Vader, Corné de Koning en Shirin van Anrooij zijn de winnaars geworden van de belangrijkste Zeeuwse sportprijzen. Het kwartet sporters werd vanavond in Kamperland in het zonnetje gezet en kreeg de prijzen uitgereikt.
Mededelingen van het Bestuur