RV Scaldis nieuws

Wedstrijdroeien

Roeien is al zo leuk, wedstrijdroeien is voor veel roeiers nog veel leuker.

Roeien is lekker buiten zijn. Wedstrijdroeien is nog veel meer lekker buiten zijn.

Roeien is een mooie roeihaal maken, bij wedstrijdroeien streef je naar een nog mooiere roeihaal; een snelle inpik, een directe stevige trap met een krachtige rugzwaai die doorloopt in een forse eindhaal met schone uitpik waarna een snel wegzetten met een rustig oprijden. En dat alles bij iedere haal en dat blijft ook zo bij iedere haal.

Bij wedstrijdroeien streef je alleen of met elkaar naar een steeds meer gelijke roeihaal,in een steeds hoger tempo,met geleidelijk meer voortstuwende kracht en streef je naar toename van conditie en van mentale kracht.

Bij wedstrijdroeien wil je scoren op het juiste moment, ga je uit je dak en tot het gaatje, wil je boven jezelf uitstijgen, om je eigen grens telkens een beetje te verleggen, om de kick, de adrenaline, de endorfine.

Wedstrijdroeien is geweldig! Gewoon beginnen dus!

Scaldis Blikken Klassement vanaf 2009

2020 was een bijzonder jaar voor het wedstrijdroeien. De meeste wedstrijden zijn niet door gegaan. Scaldis leden zijn in februari in Brugge de Brugge Boat Race gestart. En begin maart is onze Ganzeregatta nog gestart. Als kers op de taart is Corné samen met Annika nog Europeeskanpioen geworden in Poznan (Polen)

Wedstrijdkalender 2020

Beste Sportievelingen,

Allereerst wens ik je het beste voor een  gezond en sportief 2020! Een mooi moment om plannen te maken en je sportieve ambities vorm te geven.

Laten we het wedstrijdroeien dit jaar met elkaar nog succesvoller en nog leuker maken!

Je kunt je goede, sportieve en gezonde voornemens voor dit jaar nu al omzetten in daden :-) De voorbereidingen voor onze eigen GanzeRegatta zijn in volle gang, naast vrijwilligers zijn er natuurlijk ook deelnemers nodig.

Het inschrijven van je ploeg doe je net als voorgaande jaren via mij, stuur je mail aan; wedstrijdcommissaris@rvscaldis.nl

Op dit moment is het weer ons gunstig gezind en kunnen we trainen in de boot. Daarnaast kun je als het weer wat minder wordt ook je conditie prima bijhouden of verbeteren op de ergometer. Dit is een goede voorbereiding voor iedereen die de Ganzeregatta wilt starten.

Of er ook dit jaar een ergometer-competitie komt is mij op dit moment nog niet bekend.

Wat ik wel weet, is dat op de kalender op www.rvscaldis.nl veel wedstrijden voor dit jaar al aangekondigd staan.

In de bijlage van dit bericht tref je een overzicht van wedstrijden die dit voorjaar op de kalender staan. Binnenkort ook op het prikbord in de hal.

De werkwijze van inschrijven is niet aangepast ten opzichte van afgelopen jaar (inschrijving per mail aanleveren, complete ploeg, boot voorkeur, etc.) Omdat het nog vroeg in het seizoen is zijn van nog niet alle wedstrijden de officiële sluitingsdata bekend. Ga er vanuit dat de inschrijving meestal minimaal 1 week voor de wedstrijddag officieel sluit.

Om je inschrijving goed en tijdig te kunnen verwerken verzoek ik je uiterlijk twee weken voor de wedstrijddag je inschrijving door te geven en niet te wachten tot het laatste moment.

Aandachtspunt voor NIEUWE leden;

Voor het meedoen aan alle evenementen (o.a. wedstrijden, toertochten en

marathons) is het vanuit de KNRB noodzakelijk dat je een 'wedstrijdcontract' hebt. Dit houdt in dat je 'schoon' sport. Vanuit Scaldis is afgesproken dat ieder lid dit 'wedstrijdcontract' digitaal tekent, ik verzoek je daarom dit zo spoedig mogelijk in orde te maken.

Het betreffende document vraag je op via ledenadmin@rvscaldis.nl, je ontvangt hierna een mail vanuit de KNRB met een link om akkoord te geven.

Bedankt voor je aandacht! Vragen? Neem gerust contact op.

Sportieve groet,

Ellen van Vlaanderen

Wedstrijdcommissaris RV Scaldis

0642132462

www.rvscaldis.nl