RV Scaldis nieuws

Wedstrijdroeien

Roeien is al zo leuk, wedstrijdroeien is voor veel roeiers nog veel leuker.

Roeien is lekker buiten zijn. Wedstrijdroeien is nog veel meer lekker buiten zijn.

Roeien is een mooie roeihaal maken, bij wedstrijdroeien streef je naar een nog mooiere roeihaal; een snelle inpik, een directe stevige trap met een krachtige rugzwaai die doorloopt in een forse eindhaal met schone uitpik waarna een snel wegzetten met een rustig oprijden. En dat alles bij iedere haal en dat blijft ook zo bij iedere haal.

Bij wedstrijdroeien streef je alleen of met elkaar naar een steeds meer gelijke roeihaal,in een steeds hoger tempo,met geleidelijk meer voortstuwende kracht en streef je naar toename van conditie en van mentale kracht.

Bij wedstrijdroeien wil je scoren op het juiste moment, ga je uit je dak en tot het gaatje, wil je boven jezelf uitstijgen, om je eigen grens telkens een beetje te verleggen, om de kick, de adrenaline, de endorfine.

Wedstrijdroeien is geweldig! Gewoon beginnen dus!

Scaldis Blikken Klassement vanaf 2009

 

Per 1 oktober 2021 is Tamar Dobbelstein onze nieuwe wedstrijdcommissaris. 

 

Lieve mede-Scaldisleden,

Allereerst wens ik je het allerbeste voor een vooral gezond maar ook sportief 2021!


Op dit moment ben je gezien de huidige (corona)omstandigheden wellicht helemaal niet bezig met het maken van plannen voor roeiwedstrijden. Dat kan ik me best voorstellen.
Toch wil je aandacht vragen om deze mail te lezen. In de bijlage vinden jullie de kalender met roeiwedstrijden voor dit jaar, of ze  door gaan is vanzelfsprekend de vraag. Maar voorzichtig met potlood in je agenda noteren motiveert vast om te trainen binnen de mogelijkheden. Zie het als motivatie en om je afweersysteem op peil te houden :-)

Overzicht roeiwedstrijden 2021 

Een van de eerste wedstrijden op de kalender is onze eigen Ganze Regatta.
Het inschrijven van je ploeg doe je net als voorgaande jaren via mij, stuur je mail aan; wedstrijdcommissaris@rvscaldis.nl

Mocht de situatie blijven zoals hij nu is...Dan kunnen we, als hier animo voor is, misschien wel onderling een alternatieve ergometer-competitie en/of training met wedstrijdkarakter organiseren.

Bedankt voor je aandacht! Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen, blijf gezond!
Vragen? Neem gerust contact op.

Sportieve groet,
Ellen van Vlaanderen

Wedstrijdcommissaris RV Scaldis

 

De werkwijze van inschrijven is niet aangepast ten opzichte van afgelopen jaar (inschrijving per mail aanleveren, complete ploeg, boot voorkeur, etc.) Omdat het nog vroeg in het seizoen is zijn van nog niet alle wedstrijden de officiële sluitingsdata bekend. Ga er vanuit dat de inschrijving meestal minimaal 1 week voor de wedstrijddag officieel sluit.

Om je inschrijving goed en tijdig te kunnen verwerken verzoek ik je uiterlijk twee weken voor de wedstrijddag je inschrijving door te geven en niet te wachten tot het laatste moment.

Aandachtspunt voor NIEUWE leden;

Voor het meedoen aan alle evenementen (o.a. wedstrijden, toertochten en marathons) is het vanuit de KNRB noodzakelijk dat je een 'wedstrijdcontract' hebt. Dit houdt in dat je 'schoon' sport. Vanuit Scaldis is afgesproken dat ieder lid dit 'wedstrijdcontract' digitaal tekent, ik verzoek je daarom dit zo spoedig mogelijk in orde te maken.

Het betreffende document vraag je op via ledenadmin@rvscaldis.nl, je ontvangt hierna een mail vanuit de KNRB met een link om akkoord te geven.

Bedankt voor je aandacht! Vragen? Neem gerust contact op.

Sportieve groet,

Ellen van Vlaanderen

Wedstrijdcommissaris RV Scaldis

0642132462

www.rvscaldis.nl