RV Scaldis nieuws

Toerroeien

Scaldis Toertochten 2020

 

Bloembollentocht 28 km 19 april

De jaarlijkse bloembollentocht bij RV Iris te Lisse is steeds weer een fraaie tocht die je in de lente onderdompelt. 

Je roeit door de bloembollenvelden waar het voorjaar haar kleurige en geurige lentekleed in volle glorie uitstalt. Een waar feest om daar te mogen roeien.
Het is een tocht van 28 km door het mooie platteland van Zuid-Holland die via de Ringvaart, de Kaag en de Leidsevaart gaat.
Er wordt geroeid in huurboten 1x C4+, 1x C2+, en 1x wherry. Er kunnen dus 12 mensen deelnemen aan deze bijzondere voorjaars openingstocht.
We vertrekken rond 09.00 uur vanaf de roeivereniging Iris en keren tegen 16.00 uur weer terug. De kosten zijn €17,50 p.p. voor de botenhuur inclusief koffie, koek en na afloop soep en broodje.
Coördinator is Ben Joosten bajoosten@hetnet.nl Betalingen op NL14INGB0002338438 t.n.v. B.A Joosten Inschrijven vóór 15 maart.

Lammetjestocht 2 mei 25 km.

De lammetjestocht vanuit de Leidsche Studenten roeivereniging Asopos is een fraaie tocht rondom Leiden en langs Hoogmade door het Zuid-Hollandse landschap. Via de Dwarswatering in Leiden varen we naar de Does en dan door de wijde Aa en over het Brassemermeer. Authentieke Hollandse vergezichten met molens en uitgestrekte weilanden, waarin de pasgeboren lammetjes dartel rondhuppelen, rollen aan je voorbij. Na de tocht over het uitgestrekte Brassemermeer gaat de tocht verder door de Ringvaart op de grens van Noord- en Zuidholland naar de Kaag waar we over de Kagerplassen weer richting Leiden varen. We passeren dan diverse dorpen met jachthavens en natuurgebieden. Daarna via de Zijl en de Dwarswatering weer terug naar de roeivereniging. 

Al met al een zeer fraaie voorjaarstocht die je zeker niet mag missen.
Om 10.00 uur is de afvaart en we keren rond 17.00 uur terug. We worden ontvangen met koffie of thee en we worden getrakteerd op een lunch. De kosten bedragen € 13,50 inclusief lunch.
Coördinator Ben Joosten bajoosten@hetnet.nl Betalingen op NL14INGB0002338438 t.n.v. B.A Joosten. Aanmelden vóór 24-04-2020.

Geuzentocht op 27 juni 28 km RV Rijnland.

Na een uitleg over de historie van de Geuzentocht en een uitvoerige planning ervan begint om 09.30 de tocht die voert vanaf de vereniging over de Vliet richting Stompwijk naar de AA-meertjes, de prachtige en weinig bevaren, meanderende, smalle Weipoortse Vliet met zijn vele bruggetjes, langs het fraaie Heineken-terrein waar je niet mag uitstappen, die uitkomt in de Oude Rijn en dan weer richting Leiden. Een bijzondere tocht waar een stuk Nederlandse geschiedenis aan vast zit die je eigenlijk niet mag missen.

Na een heuse Geuzenmaaltijd gaan we weer voldaan terug naar huis.
Aanmelden vóór 01-06 bij Ben Joosten ( bajoosten@hetnet.nl ). Er is plaats voor 12 mensen. De onkosten zijn € 23,50 p.p. te voldoen op rekeningnr. NL14INGB0002338438 t.n.v. B.A. Joosten.

Hollandsche IJssel Kastelentocht 32 km Nieuwegein. 16 juli.

Bij de Nieuwegeinse Roeivereniging ‘De Doorslag’ gaan we de fameuze Kastelentocht roeien.

We zijn om 08.00 uur op de vereniging aanwezig en na de captainsbriefing om 08.45 uur kunnen we met twaalf deelnemers vertrekken.
Vanuit Nieuwegein varen we naar Montfoort over het Merwedekanaal door stedelijk gebied van Nieuwegein en vervolgen onze route over de ‘Doorslag’, eveneens stedelijk gebied afgewisseld met groene parken en gaan dan de landelijk gelegen Hollandsche IJssel op die ons voert door een deel van het groene hart tot in Montfoort alwaar we bij de oude stadpoort, tegenover de oude sluis, een lunchpauze kunnen nemen. Daarna keren we via dezelfde vaart weer terug naar Rv De Doorslag alwaar een diner zal worden geserveerd. De kosten zijn € 17,50 voor de tocht en diner na afloop inclusief 2 drankjes.
Coördinator is Frans Aarts ( fr47aarts@zeelandnet.nl ).Betalingen storten op NL75INGB0661281620 t.n.v. F.C.M. Aarts. Aanmelden vóór 31-05.

Breda-Marktocht naar Zevenbergen 30 km 14 augustus.

De lamgattocht. Een rustige tocht die voert door een groene oase van rust met fraaie natuur waar vele mooie (water)vogels zich thuis voelen. We roeien vanaf de vereniging door gebieden met veel weilanden naar het watersportcentrum ’t Lamgat. Liefhebbers roeien daarna nog twee km door naar het gezellige gastvrije Brabantse dorp Zevenbergen om in de plaatselijke horeca te genieten van een rustpauze. Daarna wordt de terugreis via dezelfde route terug aanvaard naar de roeivereniging.

De beschikbare boten zijn wherry’s of C4+ boten en de kosten zijn € 6,00 p.p. Er is plaats voor 12 personen.
Er is een mogelijkheid om in de sociëteit een maaltijd te gebruiken die bij een plaatselijk cateringbedrijf (www.frankvangelis.nl) is te bestellen.
Aanmelden vóór 1 juni 2020.
Coördinator van deze tocht is Frans Aarts ( fr47aarts@zeelandnet.nl ).
Betalingen storten op NL75INGB0661281620 t.n.v. F.C.M. Aarts

Gastentocht 2020 26 km 6 sept.

De jaarlijkse Gastentocht van UR&KV Michiel de Ruyter is in 2020 de Ronde Venentocht. Dit is een tocht die erg in trek is. Vele verenigingen doen graag mee en daarom zijn er maar weinig boten te vergeven. We zijn echter toch erin geslaagd om 2x een C3+ toegewezen te krijgen dus kunnen er maar 8 mensen mee. Het is dus zaak snel in te schrijven als je met deze tocht mee wilt.
Beschrijving
We vertrekken vanaf het Clubhuis van roeivereniging Michiel de Ruyter en gaan na ongeveer 600 meter SB uit de Kromme Mijdrecht op. Na ca 2 km BB uit onder de brug door en de Pondskoekersluis in. Hier schutten we (verval 1.75 meter) en varen dan de Kerkvaart op. We varen de Kerkvaart af naar Mijdrecht. Daar SB uit de Ringvaart van Groot Mijdrecht op richting Wilnis. In Wilnis SB uit. Wij kruisen de Dorpsstraat en varen de Heinoomsvaart op. Halverwege de Heinoomsvaart (in een bocht naar SB/BB) is een grote pleisterplaats waar de lunch kan worden gebruikt en ruim gelegenheid is voor een sanitaire stop. De tocht vervolgend komen we bij de Oudhuizersluis. Hier gaan we weer 1.75 meter omhoog. We blijven de Heinoomsvaart volgen. Na het passeren van de lage Westveense brug SB uit de Kromme Mijdrecht op. Deze varen we af richting Uithoorn. Als we weer bij de Amstel komen, dan BB uit naar Michiel de Ruyter. De totale lengte van de tocht is circa 26 km. Om oponthoud bij de sluizen zo veel mogelijk te voorkomen, wordt de tocht ook tegen de klok in gevaren. Beide groepen ontmoeten elkaar bij genoemde pleisterplaats. De kosten per persoon bedragen € 23,50 inclusief diner buffet na afloop en de kosten voor de leenboot. Aanmelden vóór 31-07.
Coördinatrice Marjolijn Lubberts [ marjolijn@altijdzomer.info ] Rek. nr. NL56ASNB0933162367,
Ronde Hoep roeitocht 28 km op vrijdag 2-okt.

 

Ronde Hoep roeitocht 28 km op vrijdag 2-okt.

Een speciale tocht door een echt Hollands landschap met veel afwisseling van smalle en bredere wateren waarover soms lage bruggetjes, die vaak zelf bediend moeten worden, waardoor onze roeitechniek steeds weer op de proef wordt gesteld. Een heuse challenge voor de geoefende roeier die geen uitdaging uit de weg gaat. De tocht voert over de bekende brede rivier de Amstel naar Ouwerkerk a/d Amstel waar, achter de brug, een onovertroffen Patisserie ‘Bakker Out’ zijn grandioze smullerijen aanbiedt. Verder over de minder bekende smalle Oude Waver weer terug naar Uithoorn.
Er wordt geroeid in C4 / C2 /Wherry dus kunnen er 12 mensen mee. De onkosten zijn € 5,00 p.p.
Coördinatrice is Marjolijn Lubberts ( marjolijn@altijdzomer.info ) onkosten storten op NL56ASNB0933162367 t.n.v. M. Lubberts.
Aanmelden vóór 31-juli 2020.

ZONDAG 13 DECEMBER – KONING WINTERTOCHT

Deze 13 kilometer lange tocht door de Amsterdamse grachten wordt al jaren georganiseerd door R&ZV De Amstel. Gevaren wordt door de beroemde grachten, onder vele bruggen door. Je zult door toeristen gefotografeerd worden en rondvaartboten moeten ontwijken. Tussenstop bij Hanneke's Boom waar je met warme chocolademelk kunt bijkomen. Maar wat een ervaring! En na afloop erwtensoep op de sociëteit.
Coördinator: Frans Aarts ( fr47aarts@zeelandnet.nl ) Betalingen storten op NL75INGB0661281620. Kosten: ± € 15,-
Inschrijving sluit: 1 november 2020

 

KNRB TOERROEIEN

  • De hele dag sportief buiten bezig zijn
  • Ontdek de schoonheid van vele wateren in binnen- en buitenland
  • Voel de spanning van navigeren op snelstromende of drukbevaren rivieren
  • Zet een eigen tocht uit in onbekend roeigebied
  • Trek er samen met andere roeiers op uit

DAGTOERTOCHTEN

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 50 toertochten georganiseerd waarvoor je met een ploeg kunt inschrijven. Ook op verenigingsniveau worden vaak toertochten georganiseerd. Er zijn  tochten waar stevig geroeid kan worden tot 65 km op één dag. Bij de andere tochten staat gezelligheid en onderling contact voorop. Ook zijn er tochten waar roeivaardigheden meer centraal staan. Een overzicht van alle toertochten vind je op de KNRB-toerkalender. In de toerkalender lees je hoe je je kunt aanmelden voor een tocht.

KNRB TOERTOCHTEN

Jaarlijks organiseert de KNRB toercommissie een aantal meerdaagse toertochten op aantrekkelijk roeiwater in Nederland en in het buitenland. Lees verder bij KNRB toertochten.

Trek je graag je eigen plan, huur dan een botenwagen met twee wherries die iedere zomer ergens in Europa wordt neergezet. Start daar en zet een eigen tocht uit in onbekend roeigebied. Lees verder bij KNRB toertochten.

Voor varen op rivieren is de reader ‘Roeien op stromend water’ aanbevolen. Deze is te vinden in de webwinkel.

Voor meer informatie over toertochten in ons land: Toer!.

Checklist voor dat je vertrekt naar een toertocht.


 
Veersemeertocht 2009